Annika Eklund

Tilaa Annika keikalle

Annika Eklundin moni­puolinen ura

Annika on tehnyt monipuolista uraa laulajana jo 30 vuoden ajan. Hän osallistui 13-vuotiaana nuorisobändin järjestämään laulukilpailuun kotikaupungissaan Vaasassa, josta laulajan ura kännistyi. Koulutukseltaan Annika on musiikkipedagogi.

”Enpä olisi silloin uskonut, että laulamisesta tulisi oikeasti ammattini.”

Annika on Lavatähti vuodelta 1997. Hänet tunnetaan myös vuoden 2001 Tangomarkkinoilta Tangoprinsessana. Annika osallistui vuonna 2006 Suomen Euroviisukarsintaan edustusehdokkaalla Shanghain valot, joka on myös Annikan tähän menessä menestyksekkäin kappale (kuuntelukertoja Spotifyssa yli 4 600 000 kertaa). Annika on myös tehnyt solistina useita konserttivierailuja ja feattauksia eri kokoonpanoissa.

Musiikkiteatteri

Annika on esiintynyt monissa musiikkiteatterikappaleissa mm. Vaasan kaupunginteatterissa, Tampereen Palatsiteatterissa ja Rauman-, Hämeenlinnan- ja Valkeakosken kesäteattereissa.

Annika Eklund - Onnea ja lahjakkaita ihmisiä

Onnea ja lahjakkaita ihmisiä

Vaikka menestys saavutetaan pääosin lahjakkuudella,  matkassa ollut myös onnea ja paljon hienoja lahjakkaita ihmisiä ympärillä – sisuakin on vaadittu ja paljon.

Kiitos teille musiikin kuuntelijoille, jotka käytte keikoilla ja teatterissa. Kiitos myös kiitos läheisilleni, kollegoilleni ja perheelleni kaikesta tuesta, jonka avulla olen kasvanut näinkin rohkeaksi, vaikka pelkäänkin edelleen esiintymistä. Haluan juhlistaa 30-vuotista laulajantyötäni kaikilla tulevilla keikoilla!

Shanghain valot

Kerkko Koskisen säveltämä ja Kyösti Salokorven sanoittama Shanghain valot (2006) on ollut urani merkityksellisin laulu. Shanghain valot tuli eteeni oikeaan aikaan ja kappale on avannut monia
upeita mahdollisuuksia urani varrella.

Laulu oli Euroviisuehdokkaana 2006 (samana vuonna kun Lordi voitti Euroviisut). Kappale oli myös Vuoden biisi Emma-ehdokkaana 2007. Sain Iskelmä Finlandia ehdokkuuden vuonna 2009.

Olen saanut kunnian esittää laulua upeissa konserteissa ympäri Suomea ja päässyt jopa kaksi kertaa Shanghaihin saakka laulamaan sitä.

– Annika Eklund

Shanghain valot

Albumi 2006 - 11 kappaletta

Sanghain valot

Shanghain

valot on eniten kuunneltu kappaleeni, sen on säveltänyt Kerkko Koskinen ja sanoittanut Kyösti Salokorpi. Albumilta löytyy myös Esa Niemisen upeat sävellykset Sinussa on jotain, Sydän täynnä tyhjää ja Hän et olla voinut. Albumi sisältää myös pari biisiä säveltäjä-muusikko Antti Kleemolalta. Tällä levyllä mennään kovaa ja korkealta!

Kuuntele

Annika Eklund Duo

Annika Eklund Duo esittää lauluja akustisen kitaran säestyksellä. Ohjelmistossa Annikan oman tuotannon lisäksi monipuolisesti klassikkoja elämän varrelta.

Duoa on kiitelty tyylikkäästä ja monipuolisesta ohjelmistosta sekä lämminhenkisen tunnelman luomisesta. Duon vahvuutena on Jussi Turusen ilmiömäinen kitaravirtuositeetti!

Annika Eklund Band

Annika Eklund Band esiintyy tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri maan, bändiin voit törmätä mm. Viking Linen risteilyillä. Bändi soittaa oman tuotannon lisäksi klassikkoja menneiltä vuosilta tähän päivään. Kokoonpano on tehnyt keikkoja yhdessä jo vuodesta 2006. Bändin vahvuuksia on musiikin tietämys, lauluvoima ja rautaisen ammattitaitoinen soitto.

Kitara ja laulu Jussi Turunen, Basso ja laulu Luis Herrero. Rummut ja laulu Jaakko Jakku. Koskettimet Tarmo Nikkilä. Laulu Annika Eklund .

Kuvia matkan varrelta